Use it or lose it!

 2009.10.25. 17:08

 Napok óta próbálom 'megerőszakolni magam',hogy összehozzak valami jópofa kis bejegyzést,mondjuk a görög politikai életről,vallásról vagy az ókori drámák és 21.századi problémák közti összefüggésekről,mivel arra gondoltam,hogy kicsit hanyagolom a nő Vs. férfi témát,és megcsillogtatom írói sokoldalúságomat.Hát ez egyelőre nem jött össze,de majd legközelebb...

Ma olyan kérdéseket fogok boncolgatni,ami véleményem szerint a legtöbb fiatalt foglakoztatja.(ez elég tanítónénisen hangzott-szerk.megjegyzés) Elnézést,helyesbítenék,engem és a barátaimat foglalkoztat.

A mai fiatalok krónikus ellustulása elég szomorú jövőképet jósol.Miért nincs a korosztályunknak igénye a kultúrális életre,értem ezalatt a színházlátogatást,olvasást,önképzőkörök alakítását,kirándulást,stb stb...

Lehet,hogy régen a politikai rezsim ráhatása kényszerítette az embereket a dinamikusabb szociális tevékenységekre,viszont a modern demokratikus társadalom hajlamos berendezkedni egy szürke,unalmas életre.

A szülők által megteremtett anyagi biztonság sok esetben mentesíti a gyerekeket a célkitűzésektől.A multimédia rohamos fejlődése háttérbe szorítja a színházakat vagy egy-egy könyv elolvasását.Néhányan inkább fociznak joystick-kal a tévé előtt,minthogy kimenjenek a szabadba,és már ismerkedni is internetes úton a legegyszerűbb.

Sajnos még egy rátermettebb is hétköznapivá válhat,ha hagyja,hogy környezete kedvét szegje,és enged az uralkodó szociális attitűdnek.Mielőtt az eszmefuttatásom átcsapna egy professzionális pszichológiai tanulmányba,kicsit példálóznék a saját biográfiámmal:)))

Otthon megvolt a nagyszerű kis életem,a biztos hátteret nyújtó,remek családom,a lakásom,a munkám,a fantasztikus barátaimról,már nem is beszélve,tehát minden adott volt egy boldog élethez.Igen ám,de kezdtem azon kapni magam,hogy minden nap ugyanolyan,a programjaim megszokottak,a nagyratörő terveim egyre halványabbak,...utolért a legrosszabb rémálmom:középszerű lettem!!!!

Akkor döntöttem úgy,hogy nem hagyom magam,és csinálok valami olyat,amit már régóta szeretnék,ami új,ami más,ami eddig ismeretlen utakat nyit meg,és visszahozza a világgal,az emberekkel és önmagammal szembeállított kiváncsiságomat.Persze,ha bárki hasonlót érezne,nem kell feltétlen elhagynia az országot vagy egy teljesen új életet kezdeni,egyszerűen csak ki kell nyitni a szemünket,a szívünket és azokat az ajtókat,amiket eddig nem nem mertünk,nem akartunk vagy nem tudtunk.

Lassan olyan leszek már,mint a kisBudha,de csak gondoljátok végig,hogy mik azok a dolgok,amiket mindig is szeretettek volna!?Én például soha nem akartam "tűzoltó lenni vagy vadakat terelő juhász",és még most sem tudom feltétlen,hogy mi akarok lenni,de VALAKI mindig is akartam lenni,és tudom,hogy leszek is.

Kell,hogy az ember higyjen magában,hisz ha saját magadban nem hiszel,akkor hogy akarod,hogy mások higyjenek benned!?Én osztom a véleményt,hogy az önbizalom az fél siker,és,hogy minden agyban dől el.Lehet ezt sznobizmusnak,nagyképűségnek vagy bárminek hívni,mondjuk én inkább egészséges életfelfogásnak nevezném.

Sok ember mások bukásából nyer önigazolást,és büszkén veri a mellét,hogy "hahá,neki is szar,nem csak nekem!",de ez a szemlélet amellett,hogy hosszútávon nem boldogít,a "saját életünk drámáját" sem lendíti pozití irányba.

Tehát felejtsük el,hogy a szomszéd nője mindig zöldebb!Tervezzük meg a saját kertünket,dolgozzunk rajta,ne hagyjuk,hogy elszaporodjanak a gyomok,aztán mikor elkészültünk és learattuk munkánk gyümölcsét,akkor üljünk le a padra,és büszkén gyönyörködjünk életünk munkájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikathens.blog.hu/api/trackback/id/tr131474193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virágka 2009.10.25. 17:42:35

Azon mosolygok, hogy milyen érdekes, hogy te elutaztál hogy kinyiljon számodra a világ, nekem meg úgy nyilt most ki, hogy azt csinálom, amit te meguntál. :)
So, lehet hogy pár év múlva megyek athénba takaringyónak :)

JolieJulie 2009.10.25. 19:00:30

:D Látod, mindenhol ezt az üzenetet látom...és milyen igaz...amikor megvolt egy fajta életem,volt,h untam és úgy éreztem csak kibúvó a komoly feladatók alól a sok buli, de most,h más lett az életem és valahol magamra is találtam végre,hiányzik a sok csaj buli meg ökörködés...vagy az egyik vagy a másik...de nekem mind a kettő kell!!!

El Emigrante 2009.10.25. 19:54:18

Belekötnék, de nem tudok:) Max annyi, h ugyan nem kell h az ember elutazzon de ugy mégis SOKKAL POÉNABB! :D
Alakul ez a blog.

Vanni Ferrari 2009.10.25. 20:58:08

@Virágka: mosónő Virág,mosónő!!! :P
Amúgy meg sosem lehet tudni!;)

Vanni Ferrari 2009.10.25. 20:59:56

@JolieJulie: nem hiszem,hogy vagy egyik vagy másik,miért ne lehetne egyszerre a kettő!?
Egy igazi csajbulira mindig kapható az ember;)

Virágka 2009.10.25. 22:22:14

@Vanni Ferrari: hát nem mindegy hogy törölközőt takaritasz vagy szobát? :) mosó v. takaritó egyre megy, na meg lassan a nő meg a ringyó is :D:D:D

sumobarbie 2009.10.29. 23:39:16

@Virágka: haha! mindenki magából indul ki, kicsi virág!:):):) úgyhogy egyetértek!:)

sumobarbie 2009.10.29. 23:52:54

nap, mint nap leszarja, vagy lehugyálja egy-egy kis rühes-nyüves a szép gránitjárólapomat (amit mellesleg még ki sem fizettem:) ) az orromból is csak szőr jön már, de azt hiszem, hogy nekem azon az ajtón kellett belépni és már "sose többet nyem" jövök ki, mert ott van bent az egész szívem! és majd évek múlva az emberek sorban állnak a franchise jogokért!:) és akkor leszek VALAKI!:) (pedig én tűzoltó is akartam lenni..sőt..még vámpír is!:) jut eszembe: ha a Twilight kötelező olvasmány lenne, hidd el, mindenki akarna olvasni!!;) )
süti beállítások módosítása