Tanár úr kérem!

 2010.10.22. 14:08

Az egész napot a lízingelt kutyáim és a tanárom által írt Karriertervezés című könyv vaskos kötetei felett töltöttem.Nem tudom mi szomorít el jobban,a nagy semmi,ami a mai napot jellemzi vagy a tény,hogy a Dr Ternovszky által fejezeteken át taglalt deformált demográfiai viszonyok sajnálatra méltó áldozatai között többször is magamra találtam.

Szerinte a családmodell elleni általános támadás és a házasság intézményének lejáratása,egyike a média és a piacgazdaság tökéletes "bérrabszolga és fogyasztó képző" hadjáratának.Bírálja a radikális feministákat,akik a házasság eltörlésében a nők felszabadítását látják,nem preferálja az élettrási kapcsolatot és meghökkenve nyilatkozik a már egy személyes csoporttá vált szingliről,akit önmagán kívül semmi nem érdekli.

Természetesen minden állítását statisztikai felmérések százaival igazolja,amiből kiderül,hogy a házasságban élők elégedettebbek,a nők többsége csak anyagikényszerből dolgozik,a felsőoktatásban sokkal több a nő,mint a férfi,az elvégzendő munkák egyre inkább női képességeket igényelnek,viszont a munkáltatók nem díjazzák az anyaságot,a családot...Konklúzió:a felnőtt nők fele jogilag társtalanul él!

Tehát most tenném fel azt a költői kérdést,hogy egy ilyen tökéletes világban,ahol inteligens a mosópor és okos az alapozó,mi gondja lehet egy magamfajta fiatal nőnek?

Alap igazságokban egyet lehet érteni a Tanár Úrral,de azt se felejtsük el,hogy ennek a "média által butított társadalomnak",mondjuk úgy,hogy az olvasottabb része,elkezdett hangosan gondolkozni.

A temérdek lehetőség,sokkal több lehetséges életutat hordoz magában,ezáltal válunk egyre inkább kompromisszum képtelenebbé és énközpontúbbá.Ez talán tényleg nehezebbé teszi az "egészséges" családmodell kialakítását,viszont lehetőséget teremt egy nyíltabb és emócionálisabb közösségre,ami például önmegvalósít,szerelemből házasodik vagy éppen meggyőződésből nem.

Ugyanúgy,ahogy megint divatba jött a retró,úgy válik ismét fontossá a munkahelyeken a család alapítás támogatása,a presztizzsel bíró férfiaknál a jegygyűrű vagy a szekrényben porosodó monogámia.

Szóval nyugodjon meg Tanár Úr,a média terítékén roskadozó "junkFood" szavatossági ideje meg hamar lejár ennyi túlképzett,céltudatosan építkező egyetemista között! :P

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikathens.blog.hu/api/trackback/id/tr452390901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Emigrante 2010.11.18. 22:36:56

Finom. Persze vitatkoznék vele néhol, de finom:)

Vanni Ferrari 2010.11.18. 23:05:48

@El Emigrante:Mondtam,hogy jól főzök:P
Vitatkozni mindig lehet,főleg velem..főleg Neked;)
süti beállítások módosítása