Hellász földjén az emberek büszkék arra,hogy országuk a kultúra bölcsőjének ad otthont,és szívesen hangoztatják,hogy a görögnek nincs párja a földön.

A család szent és sérthetetlen mivoltja megköveteli a fedhetetlenséget...magyarul "Tiszta udvar,rendes ház".

Persze,ha a falak mögé nézünk,akkor a görög család inkább képmutaó,mint tökéletes,ergo CSUKD BE AZ ABLAKOT!,ha kemény pornót nézel dolby surround-ba.

Tegnap este valamelyik alsószomszéd úgy 10órától éjfélig teljes hangerőn tanulmányozta az emberi anatómiát.Ne valami lightos kis erotikusra gondoljatok,hanem az az igazi shit,ahol artikulálatlan hangon üvöltenek.

Emellett képtelenség volt a tanulásra koncentrálni,úgyhogy elkezdtem fülhallgatóval filmet nézni,majd reggel a laptoppal a fejem alatt ébredtem.

Gondoltam csinálok egy kis programot magamnak,mert elég volt az ücsörgésből.Jó turistához méltóan színessel kijelöltem a térképen a mai célpontokat.

Elmentem a CentralMarket-ba,ami egész napot betöltő élmény.Én nem is tudom,hogy mihez tudnám hasonlítani.

Beléptem a húspiacra,ahol minden hentesnek van egy nagy hűtője,és mindenki egyforma kék-fehér köppenyt visel és próbálja a vásárlókat a saját standjához csalogatni.

Próbáltam elvegyülni a görög miliőbe,de a döbbenet az arcomon elárulta,hogy külföldi vagyok,így minden második lépésnél véres kezű helyi férfiak ugrottak elém,hogy az ő húsukat válasszam.

Átverekedtem magam a halpiacra,ahol kb ugyanaz ment,csak minden úszott az olvadó jégben.Jól végignéztem az összes tengeri herkentyűt,még azt is megtudtam,hogy a bal2-es bódéban van a legjobb szardínia és ha friss polipot akarsz,akkor Jorgoszt keresd.

A mustra után a Syntagma felé vettem az irányt,és éppen a térképemet tanulmányoztam,amikor egy kellemetlen 50es pasi megszólított.

Eleve angolul szólt hozzám,és előadta,hogy görögnek hitt.Már itt kezdett furcsa lenni a szitu,mert ha görögnek hisz,akkor miért szól hozzám angolul.Mindegy.

Majd bemutatkozott,Alexander Onassis,természetesen a nagy és gazdag Onassis unokatestvére,és éppen itt parkol a következő utcába a Ferráriával,tehát ha éppen nincsen semmi dolgom,akkor tartsak vele a beach-re,és igyunk meg valamit.

De ha most ezt így mégis kihagynám,akkor találkozzunk este,és ő elvisz egy nagyon expensive and nice helyre Kolonákiba,és akkor beszélgethetnék arról,hogy ő tudna nekem adni egy very speciall munkát sok pénzzel of course.

Nagy nehezen leráztam a vén kéjencet és Ferrari helyett gyalog mentem tovább.

Pár érdekesség..Az utcán vannak árusok,akik helyben pörkölt olajos magvakat árulnak,mandulától a törökmogyoróig minden van.

Aztán vehetsz még az utcán perecet,ami nem olyan,mint otthon,hanem kerek,és van édes meg sós is.

A mai terveim közt még szerepel a NationalLibrary és egy Hondos center is,amiből rengeteg van a városban.

Konzekvencia az eddigiekhez,az ördög Athénban sem alszik..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikathens.blog.hu/api/trackback/id/tr861377275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sumobarbie 2009.09.14. 11:55:49

jesszusom, veronika! itt volt életed lehetősége, h a karriered beinduljon, és te elszalasztottad...?!:) ez olyan "judit az old mensben"-es (bocsi judit!):) na szép!:)
süti beállítások módosítása