Love is in the air..

 2009.11.25. 00:16

Még mindig előfordul,hogy például amikor a buszon vagy a trolin ülök,és bambulok ki az ablakon,meglepetten veszem tudomásul,hogy tényleg itt vagyok.Mármint,ha jól belegondolok,akkor tök furcsa,hogy nem Budapest,hanem Athén hétköznapjait élem,és hogy a metróban görög zene szól vagy,hogy egy nap alatt látok annyi helyes pasit,mint otthon két hét alatt összesen,és hiába van november vége,még mindig tavaszi kabátban lattézom egy kávézó teraszán.

Azon már csak mosolygom,hogy a tömegközlekedési eszközökön az emberek az ajtók előtt összpontosulnak,és előbb tapossák agyon egymást,mint hogy beljebb menjenek,és nem azért,mert degeneráltak,hanem mert tényleg lesz*rják.Ennek ellenére a mozgólépcsőn főbenjáró bűn a bal oldalra állni és ezzel akadályozni a sietőket.Mondjuk úgy,hogy elég furcsák na!

Megfigyeltem továbbá azt is,hogy a görögök körében nem nagyon divat a WC használata után kezet mosni,ami elég elrettentő,ezen felül,abszolút megszokott a férfiaknál,hogy nyilvánosan túrják az orrukat vagy vakargatják a tökeik,ami megint csak ízléstelen és visszataszító.Ez biztos a déli mentalitás velejárója!?

A nem éppen imponáló kis kultúrális kalauzom után,kanyarodjunk vissza a személyes kálváriámhoz.Ugye pár napja említettem,hogy megvan a jegyem és húde klassz,na ez az információ egy idióta,terápiás banki alkalmazott miatt meghiúsult,úgyhogy megint csak ott vagyok,ahol a part szakad,mivel gondolom mondanom sem kell,hogy a részmunkaidős mosónői fizetésem nem tartozik a TOP10es keresetek közé,így hosszas mérlegelés után a busz mellett döntöttem,ami 23órányi utazást vesz igénybe,viszont csak 21ezer forintba kerül.Jelenleg próbálom magam lelkiekben felkészíteni a Balkán átszelésére és nem gondolni a macedón és szerb vécézési kultúrára.

Most,hogy a pénzügyeimnél tartunk,akkor őszintén be kell valljam,a spórolás sosem tartozott az erősségeim közé,de hát egyszer ezt is el kell kezdeni.

Ha egy nap bármilyen kitüntetést kapnék vagy életműdíjat,azt fogom mondani a mikrofonba,hogy: "Köszönöm édesapámnak,aki komoly nevelési megfontolásból megvonta tőlem az anyagi támogatást,ezzel felkészítve a kemény életre,és mégjobban köszönöm édesanyámnak,aki ennek ellenére sem hagyott éhen halni!"

Most,hogy kicsit együtt sajnáltuk magam,evezzünk boldogabb vizekre.Kiderült,hogy mi volt a mosodában betöltött karmikus küldetésem.Ma megtudtam,hogy Stephanos,aki a blogon,mint néma imádóm vált ismerté,tegnap eljegyezte Kyriakh-t,aki az 50éves munkatársnőm.A sztori a következő,Stephanos évek óta szerelmes volt Kyriakhba.Amúgy a Kyrikh vasárnapot jelent,mivel a görögöknél nőinévként is használatos a vasárnap és a péntek.Szóval Vasárnap nem mutatott túl nagy hajlandóságot,már ami ifjú Padovanunk érzéseinek viszonzását illeti.Viszont amikor híre ment a mínusz másodikon,hogy Stephanos újabban rólam álmodozik a szennyesek között,akkor végre Vasárnap is rádöbbent,hogy mi is forog kockán.Körülbelül két héttel ezelőtt teljes titokban randevút beszéltek meg,ahol megtört a jég,szóval ma mindenki meglepetésére,kéz a kézben be is jelentették,hogy nyáron egybekelnek.Lány gyermeküket valószínűleg Péntekenk vagy Amidalának fogják hívi.Hát igen,a szerelem nem ismer határokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikathens.blog.hu/api/trackback/id/tr991550476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Emigrante 2009.11.25. 08:06:48

Mhmmm, az a buszút nagyon poén lesz!:)

Virágka 2009.11.25. 17:18:30

Hát mikor utoljára buszoztunk görögországból haza, akkor 5 évvel fiatalabbak voltunk, együtt voltunk, jó volt a társaság, de már akkor is kinszenvedés volt hazáig döcögni... Hajrá Verka!!!

JolieJulie 2009.11.25. 22:40:05

Ha már a buszút a téma:sztem poén!Tudom,most gyűlölsz a kommentem miatt,de tudjuk,h túléled,spt,több mesélnivalód lesz ide haza!És abból sosincs elég-főleg ha blog tulaj vagy!
Ami Stephanost illeti...I did not see this coming! :)

Vanni Ferrari 2009.11.25. 23:33:10

@El Emigrante: @JolieJulie: @Virágka: Köszi az együttérzést,de ma isteni segedelemmel találtam egy repülőjegyet,ami már a kezemben van,szóval a busz út has been canceled,és a dátumok maradtak!

Virágka 2009.11.26. 00:14:14

@Vanni Ferrari: Na, csak a drámai túlzás miatt és a fokozozás erejével élve irtad ide a buszozást, mi? :)
Már várunk!
süti beállítások módosítása