Görögországról nem feltétlen a síelés jut először az ember eszébe. Pedig a sokszinű földrajzi elhelyezkedése,lehetővé teszi,hogy a téli sportok szerelmesei is kedvüket leljék.Én nem éppen tartozom a téli sportok szerelmeseinek elszáánt táborába,mégis izgatottan vártam a tegnap reggelt.

Utolsó jelentkezésem óta több,reménykeltő randink is volt,ami túljuttatott a legyünk barátok krízisen,szóval mondhatni,hogy párként indultunk el hajnali hatkor Parnassóba,ami egy Athéntól 150km-re fekvő síparadicsom.

Elképzeltem,hogy milyen remek lesz a hófedte lankás hegyeken síelgetni a kellemes napsütésben,viszont a romantikusnak ígérkező nyaralásunk gyorsan katasztrófa filmbe csapott át.Sikerült kifognunk egy olyan hóvihart,aminek a szótárában nem szerepelt az a kifejezés,hogy látási viszonyok,viszont az orkán erejű szél és a jeges hófúvás annál inkább.Tehát egészen valószínű,hogy csalárd kedvesem orosz barátnőjének,szibériai átka utolért minket.

Egy két óra elteltével lezárták az egész síközpontot,szabályszerűen pánik tört ki a mediterrán időjáráshoz szokott görögök körében.A csúcson rekedt emberek 'lécre mentek' a felvonóban elfoglalható helyekért.Nagy nehezen leverekedtük magunk a kocsihoz,és maxra kapcsolt autófűtéssel próbáltuk kiolvasztani súlyos fagydaganataink.

Éppen indulni készültünk,hogy valami kellemes kis falusi étterem meleg kandallója előtt megvacsorázhassunk,amikor kiderült,hogy behúzva maradt a kézifék,ami x óra leforgása alatt teljesen befagyott.A befagyott kézifék leblokkolta a hátsó kerekeket,tehát se előre se hátra,a hó fogságába estünk.Ott cidriztünk egy elcseszett hegyen,kb 4 és fél órát.

Amikor már teljesen ránk esteledett,megérkezett egy ismerős,hogy kihúzzon minket a csávából,de 100 méterrel előttünk ő is elakadt,szóval megint csak ott tartottunk,hogy az a terv,hogy nincs terv.Mivel az autó a kivilágítatlan út közepén állt,így nem lehetett ott hagyni.A sárgaangyal pedig nem jön fel a jeges emelkedőn,tehát valahogy le kellett jutnunk.

Az ötödik óra körül megjelent két pasas a síközpontból,és közös erővel sikerült kimozdítani a kocsit az állóhelyzetből.Végül 3 keréken lecsúszkáltunk a hegyről,közben a probléma is megoldódott,így együtt örültünk a happy endnek,amikor kifogyott a benzin.Teljesen olyan volt,mintha valaki megrendezte volna,baj bajt követett.Még jó,hogy SuperMan-nel randizom,különben még most is ott ücsörögnénk.

A megbeszélt kandallós vacsora után,mint egy vert sereg visszatértünk Athénba és csendben nevetgéltünk a hosszú nap történésein.Amikor felértem a lakásba és belenéztem a tükörbe,már nyomát se láttam,annak a pirospozsgás hóangyalnak,aki reggel még visszanézett rám.Helyette egy elolvadt hószörny pislogott fogkefével a szájában és némán ágyért kiáltott.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikathens.blog.hu/api/trackback/id/tr351751794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigibugi · http://bogireceptje.tumblr.com/ 2010.02.12. 13:24:41

:):):)
Azt hiszem felelősségem teljes tudatában jelenthetem ki, hogy nem is Te lennél, ha nem így történt volna.
Már csak a jeti hiányzik a sztoriból! :)
Azért remélem ez nem vette kedvét se csalárd lovagodnak, se Neked!

El Emigrante 2010.02.12. 13:26:40

Hát... LOL! Vagyis inkább ROFLMAO:))) Ha eccer sem hisztiztél vagy kiabáltál akkor büszke vok rád:p
Jó bejegyzés amugy.

Vanni Ferrari 2010.02.12. 14:11:27

@Bigibugi: Jeti!!!Hát persze!Ez hogy hogy nem jutott eszembe!?
Amúgy lehet,hogy ott volt,csak a szemüvegemre fagyott jégtől nem láttam:P

Vanni Ferrari 2010.02.12. 14:12:47

@El Emigrante: képzeld el,hogy nem!!!Végig uralkodtam magamon,ez azon kellemes dolgok egyike,ami szép egy kapcsolat bimbózásának első fázisaiban;)

El Emigrante 2010.02.12. 16:10:53

@Vanni Ferrari:
Pedig lehet jobb ha hamarabb szembesül ezekkel a dolgokkal, mint később...
:P

Vanni Ferrari 2010.02.13. 05:22:48

@El Emigrante: Nem vagyok hárpia!!!Sose voltam

El Emigrante 2010.02.13. 16:53:53

"De mennyünk mááááár hagymalevest enniiiiii!!! Maaaaaaarciiiii, de mennyünk máááár!!!"
;)
süti beállítások módosítása